Idag har medlemmar i Helsingborg -Berga Rotaryklubb genomfört ett företagsbesök på relativt nyöppnade Scandic Oceanhamnen. Vår grannklubb Helsingborg International närvarade med tre deltagare, bl.a. vår AG Lena Bosson, vilket var mycket uppskattat. 

Efter en rejäl frukostbuffé började hotellets möteskoordinator Elvira Engels vår visning med att berätta grundläggande fakta om hotellet, samt om filosofin bakom. En stor del av inredningen kommer från andra Scandichotell och mattorna är gjorda av gamla fisknät. Miljötänket går som en röd tråd, från att det saknas tropisk frukt på frukostbuffén, via att det endast serveras europeiskt vin i bar och restaurang, till att så miljövänliga material och processer som möjligt används. 

Därefter vidtog en rundvisning av hotellet. Vi inledde med att få se mötesrummen på entréplan, vars stora fönster och smarta teknik för solskydd garanterar både insläpp dagsljus och mindre energiförbrukning för belysning och ventilation. 

Därefter tog vi hissen upp till våning 13, där alla hänfördes av den fantastiska, 360 graders panoramautsikten över Helsingborg och hamninloppet. Detta följdes av en kort tur via trapporna ner till våning 12, där vi först fick njuta av hotellets relaxavdelning. På samma våning visades två av de premiumrum som finns på hotellet. Även om utsikten och inredningen var fantastisk, är det frågan om inte standardrummet på våning 2 (rum 206) var det som fick oss att tappa andan mest. Vilken utsikt! Så ombonat!

Vi tackar Scandic Oceanhamnen och Elvira Engels för ett fantastiskt fint bemötande. 

(Bilder Kaj Persson)