Berga valstuga drog idag igång på allvar, då Centerpartiets kommunalråd i Helsingborg Peter Janson besökte Helsingborg-Berga Rotaryklubbs morgonmöte. 
Peter berättade om sin långa bakgrund inom näringslivet, bla från Helsingborg, där han bla var med och startade Berga-Väla Företagsgrupp, föregångaren till dagens Helsingborgs Företagsgrupper. Han har även varit vice ordförande i Företagarna.
 
Peter Janson hamnade i politiken sent, inte förrän 2015 gick han med i ett politiskt parti. Han valde Centerpartiet, då han anser att det är det parti som bedriver den bästa politiken för småföretagen, som de senaste trettio åren har skapat 80% av de nya jobben. 
 
Istället för ett referat av föredraget, bifogas en pdf av hans PP-presentation.
 
Klubben fick även besök av Timothy Axman, webbdesigner bosatt i Spanien och medgrundare av den hyfsat nystartade klubben Punta Prima International i Torrevieja. Klubbstandar byttes och Lena från vår egen klubb lovade att besöka dem i samband med sitt nästa besök i värmen. 
 
Nu tar vi sommarlov till den 1 augusti, då vi återstartar Berga Valstuga med Sverigedemokraternas Pontus Andersson. 
 
Den 1 juli kl 12 har klubben traditionsenligt sitt presidentskifte på M/S Aurora, som en del av Rotary Öresund. Välkomna!