Man kan ge sitt hjärta till någon - även efter sin död. Ja även andra organ och vävnad kan doneras och en enda donator kan rädda upp till 8 människors liv. Med hänsyn till den brist som föreligger av donatorer ändrades lagen 2022 på så vis att om man inte gjort ett val i donationsregistret så har anhöriga ingen rätt att neka till att vården tar organ för donation. Detta tillsammans med att det nu går att transplantera från både hjärt - och hjärndöda har fått ner väntetiden på ett nytt organ till 2 år. Vilket är en väntan på liv eller död...
 
Ett bevis på en lyckad transplantation är vår egen Tor-Henrik, som fick en njure, och med den en möjlighet att fortsätta leva ett fullgott liv. Han är nu en ideell kraft i Njurförbundet Sydsverige och lobbar för donationsveckan och att fler ska registrera sig som donator. Varje positiv registrering ger vården möjlighet att förbereda sig och ta hand om organen så att de kommer så många som möjligt till gagn. Har du gjort ditt val? Logga in på Socialstyrelsen/ donationsregistret redan idag!

Imorgon välkomnar vi Företagarföreningen att berätta om sin verksamhet. Missa inte det, det går bra att närvara personligen eller digitalt. Vi ses kl 7.30.