Måndagen den 6 maj presenterade Zeynep Erdal från Helsingborgs stad och David Nilsson Sträng från Hetch HELSINGBORG /INNOVATION/DISTRICT.

Redan 1999 startade Helsingborgs stad en utredning om en framtida Science Park. Projektet fick ett riktig lyft i och med H22 City Expo. Initiativtagare till det hela är Helsingborgs stad, Lunds Universitet, Region Skåne och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. I samarbete med mindpark, HETCH och RecoLab. Helsingborgs Innovation District har idag 300 aktörer, 5 500 talanger och 4 000 studenter. Dessa har tillgång till fem olika lokaler där de kan träffas, arbeta och umgås. 

2012 etablerades Think som sedan blev HETCH 2020. De driver på Startups och företag mot exponentiell tillväxt, genom att tillhandahålla dem rätt verktyg, en sammanhållning, events och faciliteter. De engagerar även yngre människor genom program som Future Tech Star för barn mellan 7 och 9 år, samt Techship för unga mellan 17 och 24 år.

HETCH har idag 108 Startups och 28 företag i tillväxtfas. De har lyckats samla in 575 MSEK i investeringar till bolagen. Det som är lite annorlunda är att de enbart tar investerare som har band till Helsingborg.
 
Imorgon kör vi en ny intressant början på arbetsveckan; med rubriken Från Norrmalmstorg till Mörarp berättar Janne Olsson sin historia. Varmt välkomna till frukost kl 7.30 och föredrag från kl 8.