I måndags träffades klubben på Vasatorps golfklubb, med målet att under denna friskvårdsdag antingen spela golf eller promenera. 
Efter frukosten berättade Per Sjögren, medgrundare av Kullamannen, om historien bakom detta mytiska långlopp, samt hur det ser ut nu. Det hela började med ett gäng officerare som villa skapa ett tufft traillopp på Kullaberg och så föddes Ladonia Mountain Marathon. Starten på detta riktigt tuffa lopp gick då från en båt ute till havs, där deltagarna fick hoppa i sjön och simma in till land, för att sedan springa 30-40 km och ackumulera minst 3000 höjdmeter. Loppet blev legendariskt, men lades, till mångas sorg, ner 2010, eftersom arrangörerna kändes som att allt som de hade velat uppnå var fulländat. 
Strax därefter fick Per ett samtal från det stora franska företaget Salomon, som letade efter tips på traillopp. Per samlade ihop den gamla organisationen igen och i maj 2011 återuppstod LMM som Kullamannen.
Loppet har haft olika distanser genom åren, men de olika klasserna är nu 20, 50 eller 100 km, samt 100 miles. 
Den tuffaste biten är den mytiska Dödens zon, som är upp och ner på smala stigar på Kullaberg. Detta är högst påtagligt jobbigt, då de flesta genomlider denna prövning i mörker, på lera, i regn och kyla och efter att redan ha löpt rejält långt och länge. 
Mytbilden av Kullamannen som en rejäl utmaning odlas och kommuniceras flitigt utåt, inte minst genom sociala medier, där Per och hans kollegor var pionjärer. Hälften av löparna bryter dessutom varje år. Däremot är säkerheten under loppet och kring banan väldigt hög. Ett antal läkare och traumasjuksköterskor finns på plats och Per skojade om att beredskapen under loppet är högre än på akutmottagningen på Helsingborgs lasarett. Men ju regnigare, mörkare och kallare, desto bättre…
En hes Ulf Lagerquist, ansvarig för Shelterbox i Rotary distrikt 2390/2400, avrundade morgonmötet med information om organisationens verksamhet i Ukraina, med anledning av invasionskriget där. 
#helsingborgbergarotaryklubb #rotary #rotary2390 #rotarydistrict2390 #scandichotels #serviceaboveself #helsingborg #berga #helsingborgberga #tioklubbarna #rotaryinternational #rotarybreakfast #rotarybreakfastclub #rotarysunrise #rotarysunriseclub #rotarymorning #rotarymorningclub #rotaryfrukost #rotaryförstafrukost #rotaryhelsingborgförstafrukost #rotaryfrukostklubb #rotaryaurora #rotaryauroraclub #rotarysunup #rotarysunupclub #theoriginalbusinessnetwork #kullamannen #shelterbox